25 Νοε 2016

Μαύρες (προ)Παρασκευές...

Ζούμε στον καιρό των απόλυτων αντιφάσεων. Μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων διαλαλούν τις προσφορές τους, σε μία ακόμα "Μαύρη Παρασκευή", που αν χαρακτηρίζεται ως τέτοια, είναι μόνο εξαιτίας του κατρακυλίσματος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Την ίδια ώρα, ένα μέσο νοικοκυριό, όπου υπάρχει, έστω, η "πολυτέλεια" να εργάζεται τουλάχιστον ένας, μόλις και μετά βίας μπορεί -αν μπορεί- να τα βγάλει πέρα.
Κι όμως, οι ουρές καλά κρατούν! Τα μονοπώλια δεν προλαβαίνουν να καταγράφουν τα νέα κέρδη τους, από όσους -οικειοθελώς- στοιβάζονται πίσω από γυάλινες πόρτες και διάφανες πλαστικές προθήκες, για να ξορκίσουν τα βασανιστικά τους απωθημένα με ένα από τα πολλά χαρτόκουτα... Το περιεχόμενό του, αλίμονο, δεν θα καλύψει ποτέ το κενό της ανθρώπινης επικοινωνίας. Η γάτα θα εξακολουθήσει, αφηνιασμένη, να κυνηγάει μάταια την ουρά της.   
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας δηλώνει, σε ανακοίνωσή της: «Μετά την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, μετά την καθιέρωση του θεσμού της λευκής νύχτας από διάφορους Δήμους της χώρας, οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, με επικεφαλής τα PUBLIC και το εκπτωτικό χωριό της Mc Arthur Glenn, ανακάλυψαν και την 'Black Friday'». Σε ένα τέτοιο τοπίο καπνιζόντων ερειπίων, προσθέτουμε, η πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων θα είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, σχολιάστε μόνον εφόσον το κείμενό σας συνεισφέρει σε έναν πολιτισμένο και τεκμηριωμένο διάλογο.

Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την αναφορά της πηγής.